AUTOBIOGRAPHY
AUTOBIOGRAPHY
SPUITEN OF HAKKEN, NL
SPUITEN OF HAKKEN, NL
PODZEMKA, RU
PODZEMKA, RU
RADUGA, RU
RADUGA, RU
SUPERNATURAL, NL
SUPERNATURAL, NL
GASCOLAND, NL
GASCOLAND, NL
BIG SHOE, JP
BIG SHOE, JP
TO KNOW THE LAND, NL
TO KNOW THE LAND, NL
VAN ZWART NAAR GROEN, NL
VAN ZWART NAAR GROEN, NL
GOUDMIJN, NL
GOUDMIJN, NL
FINAL FANTASY #1, NL
FINAL FANTASY #1, NL
THE FLIPSIDE, NL
THE FLIPSIDE, NL
MINING, NL
MINING, NL
VIJF VOOR TWEE, NL
VIJF VOOR TWEE, NL
WINDOW WASHING, NL
WINDOW WASHING, NL
FOLLOW OUR JOG, USA
FOLLOW OUR JOG, USA
DRAWING FARNSWORTH, USA
DRAWING FARNSWORTH, USA
MOWING, USA
MOWING, USA
STEAM, USA
STEAM, USA
GREATER DETROIT, USA
GREATER DETROIT, USA
URBAN GARDEN MYTH, USA
URBAN GARDEN MYTH, USA
CORNUCOPIA, USA
CORNUCOPIA, USA
GIVING BACK TO ROME, USA
GIVING BACK TO ROME, USA
30 METERS, NL
30 METERS, NL
NEWS    CV    SOFT HEROES    CONTACT    SPONSORS    RADUGA BETA TEST  

[Piet Paaltjenspad 9, Amsterdam 2014]

Oud brood van de broodcontainers in de Kolenkitbuurt wordt hier via een vergistingsproces omgezet tot biogas.

In de witte ton wordt oud brood met water vermengd. Dagelijks wordt het broodpulp naar de grote zwarte ton, de vergister, gepompt. Hierin zitten bacteriën die het oude brood opeten

Bij dit proces komt gas vrij.
Het gas loopt via het filter (kleine zwarte ton) naar de grijze gaszak bij het raam.

Als de gaszak vol loopt, gaat die langzaam omhoog. Wanneer er gekookt wordt, wordt het gas gebruikt en daalt de zak weer. De vaten boven op de gaszak zorgen ervoor dat er genoeg druk wordt gecreeerd, om te kunnen koken op het broodgas.

De broodvergister kan 10 kilo brood per dag kan verwerken, wat neerkomt op 3000 liter biogas per dag. Daar kunnen 8 huishoudens op koken. Het biogas wordt gebruikt door de Buurt BakKit, een buurtbakkerij waar de hele buurt de oven mag gebruiken. Naar beproefd wereldwijd recept.
Lokale energie van de buurt – voor de buurt.

Beheer

De vergister wordt beheerd door een groep bewoners uit de Kolenkit.
Door de week is de vergister te bekijken van 10 – 15 uur.
Als je graag meer wil weten, kan je een afspraak maken met Fiona van Cascoland op nummer: 06 526 066 67 of schrijf een email: info@cascoland.com